Choronsaus
Choronsaus is het broertje van de klassieke béarnaisesaus. Door simpelweg wat tomatenpuree toe te voegen, maak je een heerlijke saus die perfect past bij gegrild vlees of zuiderse vis. Zéker proberen!
15 min
Ingrediënten voor 2 personen
- 3 eierdooiers
- 3 el water
- 3 el dragonazijn
- 200 gr geklaarde boter
- 2 el vers gehakte dragonblaadjes
- 2 kl tomatenpuree
- peper, zout
Bereidingswijze
- Klop de eierdooiers met de azijn en het water op een zacht vuurtje tot ze schuimig en gaar zijn. Werk dit mengsel op met de geklaarde boter. Zorg ervoor dat beide mengsels dezelfde temperatuur hebben (voorkomt schiften). Voeg de dragon en tomatenpuree toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. TIP: Lekker met steak Smakelijk!
Tip
Geen tomatenpuree in huis? Gewoon vervangen door twee eetlepels tomatenketchup.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Natje_9999 op 28 januari 2014 om 03u41
Klinkt heerlijk!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?