Chocotoff Appeltaart met Pecannoten
-
300 gr zelfrijzend bakmeel
-
120 gr basterdsuiker
-
1 zakje vanille suiker
-
1 kg goudrenetten
-
75 gr rozijnen
-
200 gr roomboter
-
2-3 tl kaneel
-
1 ei
-
1 handje pecannoten
-
15 chocotoffs gehalveerd
-
1 beetje citroensap
Bereidingswijze
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterd en de vanillesuiker , zout en de roomboter en maak hier een mooi deeg van.Kneed op het laatst 3/4 van een losgeklopt ei door het geheel en laat het deeg 3 uur rusten in huishoudfolie in de koelkast.
- Schil ondertussen de appels en snijd deze in mooie blokjes of partjes. Meng de appels , kaneel en rozijnen en een klein scheutje citroensap.
- Rol het deeg uit en snijd hieruit je bodem en de zijkant.
- Bewaar genoeg deeg voor het afdekken van de appeltaart.
- Zet de oven aan op 180 graden.
- Doe de vulling in de springvorm en voeg nu de grofgesneden pecannoten en de gehalveerde Chokotoff 's toe.
- De Chokotoff 's zullen in de oven door je appelvulling smelten.
- Vanuit het deeg dat je over hebt snijd je de repen voor de bovenkant van de taart.
- Smeer deze repen in met wat je over hebt van het losgeklopte ei en zet de taart in de oven , ongeveer 50 minuten
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?