Chocolate chip cookies

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker en de havervlokken in de bolkom.
  2. Meng het mengsel met de eiwitkloppers op een trage snelheid.
  3. Snij de malse boter in stukjes en voeg die één voor één toe aan de droge ingrediënten.
  4. Voeg het ei toe aan de bolkom.
  5. Snij een vanillestokje middendoor en schraap het merg uit het stokje. Voeg het merg toe aan het beslag.
  6. Breek de chocolade en hak ze in stukjes met een mes. Zorg ervoor dat de chocolade niet al te fijn gehakt is. De stukjes chocolade in zo'n cookie moeten groot genoeg zijn.
  7. Voeg de chocolade toe bij het deeg en meng alles met een houten lepel.
  8. Leg een vel vershoudfolie op je werkblad en schep het deeg erop. Verpak de klomp deeg in de folie en laat deze een halfuurtje in de koelkast rusten.
  9. Verwarm de oven voor op 175°C. Neem een bakplaat en leg daarop een vel bakpapier.
  10. Rol balletjes van het deeg en schik ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen. Druk alle balletjes plat tot een reeks koekjes die even groot zijn.
  11. Bak de koekjes 20 minuten in de oven van 175°C.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?