Recept 55***** (14 stemmen)

Chocolate chip cookies ‘classic’

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bakken met kinderen

tijd
30 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de Solo vooraf op kamertemperatuur komen.
  2. Neem een ruime mengkom. Verzamel daarin de juiste hoeveelheid malse Solo, bloem, havervlokken en suiker.
  3. Voeg het bakpoeder toe en doe het ei bij de ingrediënten.
  4. Meng de ingrediënten met propere handen en kneed tot je een mals koekjesdeeg krijgt. Gebruik eventueel je keukenmachine om alles te mengen.
  5. Weeg de donkere chocolade en hak hem in kleine stukjes met behulp van een scherp koksmes. Je kunt ook voorverpakte chocoladekorrels gebruiken, kant-en-klaar voor allerhande chocoladegebak.
  6. Meng de stukjes chocolade door het koekjesdeeg.
  7. Verwarm de oven voor tot 180°C. Hou de ovenplaat bij de hand.
  8. Bedek de ovenplaat met een vel bakpapier. TIP: Fixeer het papier op de ovenplaat met behulp van enkele likjes solo.
  9. Schep gelijke porties van het koekjesdeeg op de ovenplaat met bakpapier. Gebruik hiervoor twee koffielepels of een kleine ijsschep. De balletjes deeg hebben de grootte van een dikke kers*.
  10. Leg de balletjes niet te dicht bij elkaar. Tijdens het bakken zullen de balletjes deeg smelten tot vlakke koekjes.
  11. Bak de cookies gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven (afhankelijk van de grootte van de balletjes deeg). Controleer regelmatig en haal de koekjes uit de oven zodra ze goudbruin gebakken zijn.
  12. Laat de cookies afkoelen en bewaar ze in een gesloten koekjestrommel.
Tip

*Wie ‘cookies op een stokje’ wil bakken, drukt in elk balletje deeg een satéstokje. Deze koekjes kan je serveren met wat chocoladesaus waarin de koekjes gedipt kunnen worden. Voor de chocoladesaus verwarm je de melk tot tegen het kookpunt. Neem ze weg van het vuur en breek de chocolade in de warme melk. Roer tot je een gladde chocoladesaus krijgt.

Ingrediëntenvoor 10 personen

Andere Solo-leden over dit recept (14)

Gepost door salimekke10 op 23 maart 2017 om 21u59

Bij mij waren de koekjes aan elkaar geplakt en waren ze helemaal plat wat heb ik verkeerd gedaan?

Gepost door Solo op 24 maart 2017 om 15u09

Dag Salimekke10, mogelijks heb je de koekjes te dicht bij elkaar gelegd voor ze de oven ingingen en tijdens het bakken zijn de koekjes elkaar beginnen raken. Volgende keer misschien eens proberen om de deegbolletjes wat verder van elkaar te leggen :). Een reden dat koekjes plat worden is omdat de ingrediënten/het beslag niet koel is gebleven. Probeer volgende keer alles goed koel te houden en dat zou het normaal niet meer plat mogen worden. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie