chocoladezoenen
-
150 g zachte boter
-
50 g basterdsuiker
-
2 eetlepels cacaopoeder
-
150 g zelfrijzend bakmeel
-
100 g poedersuiker
-
4 druppels pepermuntessence
-
4 druppels rode voedingskleurstof
-
4 druppels blauwe voedingskleurstof
Bereidingswijze
- zet de oven op 180°
- doe de 100g boter en de basterdsuiker en een grote kom en meng het tot het licht en luchtig is met een houten lepel of een mixer
- zeef het cacaopoeder en het bakmeel erbij en meng alles tot een glad deeg
- kneed met je handen als het niet meer gaat met de mixer of de houten lepel
- neem bolletjes naar keuze van het deeg en rol de ze tot het een mooi bolletje is
- leg ze dan op een niet ingevette bakplaat
- druk de bolletjes met de achterkant van een vork plat en laat ze ong. tien min. in de oven
- maak intussen de vulling
- klop de overige boter het poeder en de pepermuntessesce in een klein kommetje tot een glad mengsel
- verdeel het papje in twee kleine kommetjes en doe er het kleurstof bij
- smeer dan de papjes op de koekjes en lig er nog een koekje op
- laat ze effe afkoelen en dan KLAAR
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?