Chocoladetruffels

Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

  1. (ongeveer 30 truffels)Meng in een kom boter, eidooiers en suiker. Smelt de chocolade au bain marie. Daarna 5 min laten afkoelen. Meng de chocolade met de boter, eidooiers en suiker. Klop het met de mixer tot een romig mengsel. Laat het truffelmengsel 1 1/2 uur opstijven in de koelkast.Klop nu alles met de mixer in 5 min mooi en luchtig. Strijk het mengsel uit op een bakplaat en laat het op een koele plaats 4 uur opstijven. Snij het dan in (ongeveer) 30 stukjes en rol er truffels van. Wentel ze tenslotte door gezeefde cacaopoeder.TIP: extra smaakje: voeg dan een scheutje cognac of whiskey toeSmakelijk!

Advertentie

Reacties (5)

Gepost door w381988 op 09 december 2014 om 20u24

Njammie, heel lekker, heeft een extra smaakje met een vleugje advocaat bij de mengeling!!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?