Recept 35*** (2 stemmen)

Chocoladetaart

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Scheidt het eiwit en eigeel in 2 kommen.
  2. Doe de helft van de bloemsuiker bij het eigeel, de andere helft bij het eiwit.
  3. De kom met het eigeel goed mixen tot het schuimig is.
  4. De kom met het eiwit opkloppen tot het stijf is.
  5. Laat de chocolade en de boter op een laag vuurtje smelten (al roerend).
  6. Giet de gesmolten chocolade in de kom van het eigeel en meng goed samen, daarna mag de kom met het eiwit hieraan toegevoegd worden.
  7. Smeer de randen van de bakvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.
  8. Giet 2/3 van de deeg in de bakvorm.
  9. Zet het in de oven op 180° en laat 25 minuten bakken.
  10. Haal de taart eruit en laat deze afkoelen.
  11. Smeer de overschot van het beslag op de taart en versier met cacaopoeder.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie