Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt de chocolade en de boter in een pannetje op een laag vuurtje en roer tot een gladde massa. Voeg er roerend de eierdooiers een voor een bij, de suiker, het amandelpoeder en de bloem. Klop het eiwit stijf en voeg langzaam roerend aan het mengsel toe. Bestrijk de cakevorm met boter. stort het mengsel erin. Bak 50 min. en haal uit de oven. Snij met een mesje de taart los en laat hem afkoelen op een rooster waarop je een handdoek legt.
 2. Ganache
 3. Hak de chocolade in stukjes.
 4. Neem een kookpot en breng de room, honing en suiker aan de kook.
 5. Voeg de gehakte chocolade toe en meng tot een gladde massa. Roer er daarna de boter door. Zet even opzij. Snij de afgekoelde biscuit overlangs door en leg beide helften open.
 6. Zet even opzij en maak eerst de snel-klaar chocomousse.
 7. Snel klaar chocomousse
 8. Klop de slagroom met de poedersuiker halflopend.
 9. Voeg de lauwe gesmolten chocolade toe. Klop verder tot de mousse halfvast wordt. Vul meteen een spuitzak en breng een royale laag chocolade mousse aan. Leg hierop de andere biscuit-helft op de mousse. Druk wat aan zodat de biscuit overal mooi gelijk is.
 10. Zet de biscuit met ring een uurtje of twee in de koelkast. De biscuit moet in ieder geval goed koud zijn.
 11. Neem intussen een roostertje dat je over een opvangbakje zet. Haal de taart uit de koelkast. Zet de taart op het roostertje en warm de ganache lichtjes op tot lichaamstemperatuur. Overgiet de taart met de ganache. Laat even uitdruipen. Werk af met aardbeien.
 12. Zet de taart met behulp van een groot paletmes rechtstreeks op een presentatieschotel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?