Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Oven voorverwarmen op 180 graden.
 2. Begin met de 3 eieren hevig op te kloppen (met mixer met kloppers of keukenrobot) met suiker tot een uiterst luchtig mengsel en alle suiker is opgelost.
 3. Zeef de bloem met het cacaopoeder en de maïzena en spatel dan door de luchtig geklopte eieren. Spatelen doe je langzaam met een spatel of pannenlikker zodat je de lucht niet uit de eieren mixt.
 4. Neem een bakplaat bedekt met boterpapier en taartring, of neem een ronde springvorm en bedek de bodem met boterpapier. Giet het cacao-biscuit beslag in de vorm en strijk van binnen naar buiten ietwat naar boven (dus niet horizontaal strijken maar van binnen naar buiten ietwat omhoog trekken) met een brede spatel. Neem een vorm die je voor 3/4de kan vullen met het beslag.
 5. Bak de biscuit 25 minuten op 180 graden: de biscuit is goe gebakken als een priem of breinaald er in geprikt, er droog weer uitkomt.
 6. Maak ondertussen de chocoladeglazuur om straks over de biscuit te gieten: breng 200 ml room met 50 gram suiker en 30 ml vloeibare honing aan de kook in een sauspannetje.
 7. Neem een grote kom en doe er de 125 gram chocolade in. Giet er de gekookte room bij en roer tot alle chocolade is opgelost. Roer er dan de echte boter door en de chocoladeglazuur is klaar om over de chocoladebiscuit te gieten.
 8. Haal de biscuit uit de oven en laat rustig afkoelen.
 9. Maak de ganache of chocoladevulling: smelt de 130 gram chocolade in de microgolfoven of op een zeer laag vuurtje in een pot met dikke bodem.
 10. Klop de slagroom met de suiker half op (zoals een dikke yoghurt).
 11. Voeg de helft van de opgeklopte slagroom bij de gesmolten chocolade en roer om. De room zal een beetje gaan smelten door de warmte van de gesmolten chocolade. Roer er dan de rest van de opgeklopte slagroom door.
 12. Als de biscuit is afgekoeld, haal je hem uit de springvorm of taartring (door met een dun, scherp mes rondom de rand van de vorm te snijden).
 13. Snijd de biscuit in 2 middendoor (zodat je 2 cirkels bekomt) en leg met de snede naar onder op een werkvlak.
 14. Bestrijk met een dikke borstel de bovenkanten van de 2 cirkels met het koffie-rum-mengsel, zodat de krokant gebakken zijden weer zacht worden en de smaak van de koffie en rum kan opnemen.
 15. Begin nu de taart op te bouwen in de taartring of ring van de springvorm: leg er 1 halve biscuit in, met de gesauceerde kant naar boven.
 16. Giet er gans de chocoladevulling (ganache) over.
 17. Leg de 2de cirkel biscuit met de gedrenkte kant op de ganache, zodat de biscuit bovenaan droog blijft.
 18. Zet de taart in de ijskast, zodat de vulling kan opstijven (reken alvast 1 tot 2 uur).
 19. Als de ganache is opgesteven, haal je de taart weer uit de ijskast, verwijder je de ring en strijk bovenaan (met een paletmes) met de glazuur alle gaatjes in de biscuit dicht.
 20. Giet dan alle glazuur voorzichtig op de taart en verdeel met een paletmes mooi over de bovenkant en wat teveel is laat je langzaam afdruipen aan alle kanten.
 21. Sofie steekt haar paletmes onder de taart en zet ze zo op een presenteerschotel. Ikzelf zet de taart eerst op boterpapier op de ring van de springvorm en verplaats de taart op de ring en zet alles op een andere schotel.
 22. Smelt eventueel wat witte chocolade en spuit in de gewenste vorm bovenop de chocoladetaart of garneer volgens eigen creativiteit. Serveer of bewaar op een koele plaats (niet terug in de ijskast).

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?