Recept 35*** (4 stemmen)

chocoladetaart

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1.Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. 2.Breek de eieren en scheid de dooiers.3.Smelt de bittere in stukjes gebroken chocolade au bain marie,zonder dat het water kookt.4.Voeg,zonder warmtebron,de gesmolten chocolade en de in stukjes gesneden boter bij elkaar en vervolgens de eierdooiers.Klop de ingredienten tot een gladde massa wordt verkregen.5.Voeg daar twee derde van de suiker,de bloem,de amandelpoeder,de pijnboompitten en de sinaasappelschilletjes aan toe.Goed mengen met een houten lepel.6.Meng de rest van de suiker met het eiwit en gebruik de elektrische mixer om het eiwit tot sneeuw te kloppen.Spatel voorzichtig het eiwit in het chocolademengsel.7.Smeer de bakvorm in met boter en bestuif hem met bloem.Doe het beslag in de vorm.8.Bak de taart 20-25 min. af in de voor verwarmde oven.HET GLAZUUR:smelt de chocolade in de microgolf of in au bain marie.Voeg er de hagelslag aan toe .Doe de poedersuiker en de griessuiker er in stukjes bij en als het nodig is ook warm water.(Laat er zeker op dat het water WARM is en niet lauw).
  3. TIP : Versier op het laatste nog met wat bloemsuiker of maak kleine draaitjes in het glazuur!

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie