Chocoladetaart met vulling van witte chocolade

18 (18)
40 min
Hoge moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren en de suiker 15 minuten op (het volume moet verdrievoudigen). Zeef de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder en cacaopoeder) in een kom. Voeg de droge ingrediënten lepel per lepel toe aan het eimengsel en blijf zachtjes roeren.
  2. Smelt de Solo Patisserie, laat afkoelen en voeg toe aan het mengsel. Voeg ook het amandelextract toe. Meng alles goed.
  3. Vet een bakvorm met een diameter van 22 cm in met Solo Patisserie en bekleed die met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 45 minuten in de oven op 170-180 °C.
  4. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  5. Meng de Solo Patisserie met de suiker en voeg de eieren een voor een toe. Voeg daarna de afgekoelde gesmolten chocolade toe.
  6. Wanneer de taart gebakken en afgekoeld is, snijd je die horizontaal in tweeën. Strijk de onderste helft in met de vulling en plaats de bovenste helft er weer op. Zet de taart 30 minuten in de koelkast.
  7. Smelt de chocolade samen met de Solo Patisserie au bain-marie en laat het mengsel daarna afkoelen. Gebruik een mes of spatel om het chocoladeglazuur op de taart te smeren.

Tip

Versier je taart met zelfgemaakte chocoladekrullen. Om de krullen te maken, neem je een groot stuk chocolade. Begin op een vlak stuk, zoals de zijkant en duw de rand van de dunschiller in de chocolade. ‘Schil’ voorzichtig, net zoals je een appel zou schillen. Probeer altijd even hard te duwen, zo krijg je een mooie chocoladekrul. Wanneer je te hard of te zacht duwt, kunnen de krullen breken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door Lalunacatteeuw op 29 november 2017 om 01u03

Ga dit morgen eens proberen!  Zou dit graag serveren met oudjaar, ziet er heerlijk uit!

Gepost door Solo op 01 december 2017 om 17u13

Het ziet er niet alleen heerlijk uit, het smaakt ook heerlijk, Lalunacatteeuw! Dat wordt zeker scoren bij je gasten op oudjaar! Groetjes, Solo

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?