Recept 45**** (2 stemmen)

Chocoladetaart met peren

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis, snij in de lengte in plakjes.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie en laat een beetje afkoelen.
  4. Breek 1 volledig ei in een mengkom en voeg er 2 eierdooiers aan toe, bewaar het eiwit.
  5. Doe de suiker en de vanillesuiker bij het ei en de dooiers in de mengkom en klop tot het mengsel dik, wit en schuimig is en in volume verdrievoudigd. Doe er de rum bij en klop nog even op. Spatel de gesmolten chocolade en de malse boter door het mengsel en meng tot een homogeen beslag. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolademengsel.
  6. Leg het kruimeldeeg in een taartvorm (liefst met losse bodem) van ongeveer 24 cm diameter. Prik de bodem in met een vork. Verdeel de koekkruimels over het deeg en giet daarover het chocoladebeslag. Schik de peren erop met de punt naar het midden.
  7. Bestrooi met amandelschilfers en bak de taart 35 minuten.
  8. Serveer lauw of koud.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 17 oktober 2012 om 19u50

Dank je voor de tips. Hou ons zeker op de hoogte!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie