Chocoladetaart met peren
Niemand die nee zegt tegen deze chocoladetaart met peren. En bovendien: wedden dat je bijna alle ingrediënten al in huis hebt? Laten we er meteen aan beginnen!
70 min
Ingrediënten voor 12 personen
- 150 g suiker
- 50 g cacaopoeder
- 1 dl water
-
100 g Solo Vloeibaar
- 4 peren
- bloemsuiker
- 4 eieren
- 200 g bloem
Bereidingswijze
- Splits de eieren en klop de dooiers op met 100 g suiker tot een luchtige lichtgele massa. Roer er het cacaopoeder, het water en de Solo Vloeibaar onder.
- Klop de eiwitten met de resterende suiker tot stevig schuim. Spatel de bloem en het eiwit afwisselend in kleine porties onder het deeg.
- Pel en snij de peren in stukken en dan in waaiers.
- Giet het deeg in een bakvorm van 24 cm diameter en schik de peren op het deeg en druk ze er lichtjes onder.
- Schuif de taart in een op 200° voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.
Tip
Maak je deze chocoladetaart met peren, smeer je bakvorm dan in met wat boter en bloem. Dan krijg je je taart er makkelijk uit (tenzij je een bakvorm met anti-aanbaklaag gebruikt).
Andere Solo-leden over dit recept (14)
Gepost door juliana1948 op 26 november 2017 om 16u31
hier lust iedereen cake of taart een gezellige afsluiter na een lekker etentje
Gepost door Solo op 01 december 2017 om 18u13
Dan moet je dit recept zeker eens uitproberen, Juliana ;-)
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?