Recept 55***** (1 stem)

Chocoladetaart met 4 ingrediënten (glutenvrij)

Dit is een recept van

tijd
0 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 140°C en vet een springvorm (ong. 20cm diameter) goed in met boter.
  2. Breek de chocolade in stukken en doe samen met de boter in een hittebestendige kom.
  3. Smelt in de microgolf met intervallen van 30 seconden, roer tussendoor. Laat wat afkoelen.
  4. Scheid de eieren en doe de eigelen bij het chocolademengsel en meng goed door.
  5. Doe de eiwitten in een kom en klop tot een luchtig geheel. Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe tot de eiwitten stijf zijn (je kan de kom ondersteboven houden).
  6. Voeg een schep van het eiwitmengsel en roer goed door het chocoladedeeg.
  7. Neem nu een spatel en vouw de rest er voorzichtig onder om het deeg luchtig te houden.
  8. Bak de taart 40-45 minuten in de oven tot de bovenkant licht begint te scheuren.
  9. Laat afkoelen en serveer met een lichte laag poedersuiker voor extra fancy-ness.
  10. Smakelijk!

Bron: http://www.kokerellen.be/chocoladetaart-met-4-ingredienten-glutenvrij/

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?