Recept 45**** (20 stemmen)

Chocoladeschuim met Baileys en krokante laagjes met meringue en speculaas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert(1)

tijd
0 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Warm de slagroom lichtjes op. Week het gelatineblaadje in ijskoud water. Voeg de Baileys bij de room en roer er het gelatineblaadje in los. Laat dit afkoelen en klop vervolgens de room 3/4 stijf.
  2. Laat de chocolade au bain-marie smelten en spatel er voorzichtig de room onder.
  3. Klop de eiwitten op met de suiker en spatel ze voorzichtig onder de chocolade. Laat het geheel opstijven in de koeling.
  4. Verkruimel de meringue en de speculaaskoekjes.
  5. Verdeel telkens een lepel van de meringue en speculaas in 4 glaasjes en spuit er met behulp van een spuitzak wat van de chocolademousse op. Herhaal tot het glas vol is en eindig met de kruimels. Druppel er wat karamelsaus over en dien op.

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door Beertje1955 op 24 oktober 2017 om 15u29

Ik heb dit nagerecht voor 6 personen gemaakt...Zelf vond ik het veel te zoet en sowieso inplaats van 150 gr suiker 100 gr gebruikt. En nog was het te zoet, ook erg machtig en vet vond ik. Wat ons betreft niet voor herhaling vatbaar. Zeker omdat het niet echt een goedkoop nagerecht is...een fles Balley kost al 16 euro en dan de rest nog... Gr Maxine

Gepost door Solo op 27 oktober 2017 om 15u52

Dag Beertje1955, bedankt voor jouw feedback. We vinden het belangrijk om te horen wat jullie van onze recepten vinden en geven dit zeker door aan onze collega's. Misschien kan dit recept met chocolade jullie meer bekoren? ;) https://www.solo.be/nl/recepten/mug-cake-met-chocolade/ Groetjes, het Solo-team.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie