Ingrediënten voor 6 personen
- 50 gr boter
- 2 eieren
- 100 gr bloem
- 110 gr suiker
- 2 el warm water
- 3 el cacaopoeder
- 3 kl vanille-essence
- 200 ml room
- 3 el kriekenconftuur
- 250 gr ontpitte krieken
- chocoladeschilfers
- bloemsuiker
- bakplaat van 20op30 cm
Bereidingswijze
- Voor de chocoladerol:
- Meng de eieren, suiker en boter(zachte) onder elkaar.
- Voeg daarbij de bloem en het cacaopoeder aan toe en als laatste de vanille-essence en het warme water.
- Klop goed gedurende 1minuut.
- Vul de bakplaat met het beslag en zet dit gedurende 8minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Als de cake gereed is, laat dan 1minuut afkoelen in het bakblik en stort het daarna op een met bloemsuiker bestrooid bakpapier.
- Rol het deeg op met het bakpapier binnenin en laat afkoelen onder een vochtige handdoek.
- Voor de vulling:
- Klop de room op en meng nadien de kriekenconfituur hieronder.
- Als de cake is afgekoeld, rol hem dan open en vul het met het mengsel en de ontpitte krieken.
- Rol hem nadien terug op en werk af met bloemsuiker en chocoladeschilfers.
- Je kan ook andere fruitsoorten gebruiken ipv krieken, neem dan telkens de confituur van de fruitsoort die je gekozen hebt.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?