Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gr pure chocolade, fijn geraspt
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 50 gr suiker
- 40 gr maïszetmeel
- snuifje zout
- Garnering:
- geraspte chocolade
- slagroom
Bereidingswijze
- Splits de eieren.
- Doe een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze stijf.
- Roer de eierdooiers los.
- Roer de maïzena met de suiker en 6 el melk tot een glad papje.
- Breng de resterende melk met de geraspte chocolade en een snuifje zout aan de kook.
- Roer van het vuur af het aangelengde maïszetmeel met een garde door de melk.
- Zet terug op het vuur en breng onder voortdurend roeren weer aan de kook om te laten binden.
- Roer van het vuur af de eierdooiers krachtig door het mengsel.
- Spatel er dan zachtjes het opgeklopte eiwit door, niet koppen.
- Verdeel het mengsel over 4 dessertkommetjes en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Garneer met een toefje slagroom en versier met geraspte chocladesnippers.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?