Chocoladepudding

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Splits de eieren.
  2. Doe een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze stijf.
  3. Roer de eierdooiers los.
  4. Roer de maïzena met de suiker en 6 el melk tot een glad papje.
  5. Breng de resterende melk met de geraspte chocolade en een snuifje zout aan de kook.
  6. Roer van het vuur af het aangelengde maïszetmeel met een garde door de melk.
  7. Zet terug op het vuur en breng onder voortdurend roeren weer aan de kook om te laten binden.
  8. Roer van het vuur af de eierdooiers krachtig door het mengsel.
  9. Spatel er dan zachtjes het opgeklopte eiwit door, niet koppen.
  10. Verdeel het mengsel over 4 dessertkommetjes en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  11. Garneer met een toefje slagroom en versier met geraspte chocladesnippers.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?