Smelt de in blokjes gebroken chocolade au-bain-marie met de koffielikeur.
Roer de zachte boter door de gesmolten chocolade. Scheid de eieren. Klop de eierdooiers met de suiker totdat de suiker opgelost is en klop de eiwitten stijf. Roer de gesmolten chocolade door het dooiermengsel.
Klop de slagroom met het cacaopoeder lobbig. Spatel eerst de slagroom en daarna het stijfgeslagen eiwit door het chocolademengsel. Schep het in 4 of 6 leuke schaaltjes en zet ze minimaal 3 uur in de diepvries (dit recept is heel machtig: na een zware maaltijd is dit voldoende voor 6 personen).
Een kwartiertje voor het opdienen in de koelkast zetten en garneren met wat slagroom en een chocolaatje of wat vlokken.
Verdienen we dit jaar wat meer blije momenten? Sla aan het bakken en geniet van heerlijke, kleine gelukjes. Solo helpt je: doe snel mee met onze wedstrijd en win een KitchenAid keukenrobot t.w.v. € 529 of een van onze 5 bakpakketten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?