Chocolademuffins

6 (6)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Scheid de eieren en klop het eiwit in een kom met de mixer tot sneeuw.
  3. Doe de eidooiers samen met de poedersuiker in een andere kom en klop ze luchtig. Voeg de zelfrijzende bloem en het cacaopoeder bij de eidooiermassa.
  4. Smelt de pure chocolade au bain marie of op lage stand in de microgolfoven. Voeg de chocolade samen met de Solo vloeibaar toe aan de eidooiermassa en roer goed door tot een gladde massa.
  5. Spatel als laatste het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over cupcakevormpjes, schik ze op een bakplaat en bak ze in 25 minuten af in de oven.

Tip

Werk de afgekoelde muffins af met een toefje slagroom. Dat is niet alleen bijzonder lekker, het ziet er ook extra feestelijk uit.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?