Chocolademuffins

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 gram zachte boter
  • 125 gram kristalsuiker
  • 100 gram donkere bastardsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml zure room
  • 5 eetlepels melk
  • 250 gram bloem
  • 2 eetlepels cacao
  • 200 gram chocoladedruppels
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor om 190°C.
  2. zet papieren cakevormpjes open.
  3. roer de boter, suiker en bastaardsuiker in een kom goed door elkaar.
  4. mix de eieren, zure room en melk erdoor tot alles goed is vermengd.
  5. zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao in een andere kom en roer deze ingrediënten door het botermengsel.
  6. doe de geraspte chocolade erbij en roer goed.
  7. schep het beslag in de papieren vormpjes. bak de muffins 25-30 minuten.
  8. laat de muffins 10 minuten afkoelen voordat je ze op een rooster zet om verder af te koelen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?