chocolademousstaart

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. bereiding biscuit:
  2. 225 g eiwitten
  3. 130 g amandelpoeder
  4. 30 g patisseriebloem
  5. 60 g kristalsuiker
  6. 75 g bloemsuiker
  7. 75 g cacaopoeder
  8. - Neem een springvorm en vet die goed in. Eventueel ook wat bloem erin strooien en goed verspreiden in de vorm. Zodat de biscuit niet kan aanbakken.
  9. - klop het eiwit samen met de krisalsuiker op.
  10. - Verwarm de oven op 180°C
  11. - Meng de amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en de cacaopoeder. En spatel die voorzichtig onder het opgeklopt eiwit.
  12. - Doe het beslag in een spuitzak. En spuit deze op de bodem van de springvorm. bedek de bodem volledig met 1 laag. (waarom een spuitzak? Omdat uw biscuit van de taart dan overal even dik is.)
  13. - Bak de taartbodem 15-18min in een oven van 180°C (Als de biscuit stevig aanvoel dan is hij voldoende gebakken)
  14. - Laat de taartbodem goed afkoelen. Maak ondertussen je chocomousse
  15. Chocomousse:
  16. 260 g donkere chocolade
  17. 125 g dooiers (reken ong. 20g dooier per ei)
  18. 75 g suiker
  19. 6 1/4 dl volle room
  20. - Laat de chocolade au bain marie smelten
  21. - Maak suiker water van 2/3 water en 1/3 suiker. En laat het nadien terug wat afkoelen
  22. - Klop je eierdooiers los en meng je suikerwater eronder. Zodat je een bleek mengsel krijgt en het voldoende is afgekoeld.
  23. - Neem de room doe ze in een pannetje en breng aan de kook . hou 1/5 apart
  24. - Roer de gesmolten chocolade glad en schenk er de kokende room bij.
  25. - Schenk de room + chocolade onder de bleek geklopte dooiers
  26. - spatel de opgeklopte room onder de chocolademengsel
  27. - stort de chocolademousse op je afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de ijskast
  28. afwerking:
  29. Spuit kleine tsjoekes slagroom op de taart en schilfer een stuk chocolade, zodat er fijne chocoladekorrels op de slagroom vallen.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?