chocolademousstaart

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. bereiding biscuit:
  2. 225 g eiwitten
  3. 130 g amandelpoeder
  4. 30 g patisseriebloem
  5. 60 g kristalsuiker
  6. 75 g bloemsuiker
  7. 75 g cacaopoeder
  8. - Neem een springvorm en vet die goed in. Eventueel ook wat bloem erin strooien en goed verspreiden in de vorm. Zodat de biscuit niet kan aanbakken.
  9. - klop het eiwit samen met de krisalsuiker op.
  10. - Verwarm de oven op 180°C
  11. - Meng de amandelpoeder, de bloemsuiker, de bloem en de cacaopoeder. En spatel die voorzichtig onder het opgeklopt eiwit.
  12. - Doe het beslag in een spuitzak. En spuit deze op de bodem van de springvorm. bedek de bodem volledig met 1 laag. (waarom een spuitzak? Omdat uw biscuit van de taart dan overal even dik is.)
  13. - Bak de taartbodem 15-18min in een oven van 180°C (Als de biscuit stevig aanvoel dan is hij voldoende gebakken)
  14. - Laat de taartbodem goed afkoelen. Maak ondertussen je chocomousse
  15. Chocomousse:
  16. 260 g donkere chocolade
  17. 125 g dooiers (reken ong. 20g dooier per ei)
  18. 75 g suiker
  19. 6 1/4 dl volle room
  20. - Laat de chocolade au bain marie smelten
  21. - Maak suiker water van 2/3 water en 1/3 suiker. En laat het nadien terug wat afkoelen
  22. - Klop je eierdooiers los en meng je suikerwater eronder. Zodat je een bleek mengsel krijgt en het voldoende is afgekoeld.
  23. - Neem de room doe ze in een pannetje en breng aan de kook . hou 1/5 apart
  24. - Roer de gesmolten chocolade glad en schenk er de kokende room bij.
  25. - Schenk de room + chocolade onder de bleek geklopte dooiers
  26. - spatel de opgeklopte room onder de chocolademengsel
  27. - stort de chocolademousse op je afgekoelde taartbodem en laat opstijven in de ijskast
  28. afwerking:
  29. Spuit kleine tsjoekes slagroom op de taart en schilfer een stuk chocolade, zodat er fijne chocoladekorrels op de slagroom vallen.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?