Chocolademoussetaartjes

Recept zelf chocolademoussetaart bakken zonder oven. Recepten zelf taart van chocolademousse maken.

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine 5 tot 10 minuten in koud water. Bekleed de bodem van de bakjes met bakpapier. Verwarm de melk in een klein pannetje op en laag vuur, let op dit gaat snel. Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Laat de melk iets afkoelen. Doe de in plakjes gesneden banaan met de aardbeien, de cacaopoeder en het kaneelpoeder in een hoge kom. Pureer alles met de staafmixer. Schenk het melkmengsel erbij en haal de draaiende staafmixer een paar keer langzaam omhoog zodat een schuimig mengsel ontstaat. Zet het mengsel 10 minuten in de diepvries om iets op te stijven.
  2. Schenk de helft van mousse in de bakjes, leg er de helft van de frambozen en bessen langs de rand en schenk de rest van de mousse erop. Leg het plakjes ontbijtkoek erop, snijd bij en zet de bakjes minimaal 2 uur in de koelkast. Verkruimel de rest van het ontbijtkoek en roer er de Becel Original door. Bak de kruimels 3 minuten in een koekenpan met antiaanbaklaag en schud ze op keukenpapier.
  3. Haal een mes langs de randen van de schaaltjes en keer ze op kleine bordjes. Garneer de chocolademoussetaartjes met de rest van de frambozen, de bessen en het krokante ontbijtkoekkruim, strooi ook wat van het kruim rond het taartje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?