Recept 55***** (1 stem)

Chocolademousse

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in stukken en laat deze met 4 el warm water in een kom of pannetje au bain-marie smelten. Voeg de boter en de koffie toe. Roer tot er een mooie gladde massa ontstaat en laat deze iets bekoelen.
  2. Klop de eiwitten goed stijf en zet ze in de koelkast.
  3. Klop de slagroom stijf en zet ook dit in de koelkast.
  4. Klop de eierdooiers met de suiker tot ze wit en schuimig zijn en schep daar de chocolademassa door. Schep er dan een deel van het eiwit luchtig doorheen.
  5. Schep in een grote kom eerst het restant van de eiwitten, daarop de room en vervolgens de chocolademassa.
  6. Spatel alles met een grote metalen lepel of pannekoekmes.
  7. Plaats de mousse tenminste 2u in de koelkast.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie