Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Scheid het eigeel van het eiwit. Je kan dit makkelijk doen door het eigeel van de ene schaalhelft voorzichtig naar de andere schaalhelft over te gieten en ondertussen het eiwit in een kommetje op te vangen.
  2. Klop de room op en zet hem in de koelkast. Klop het eiwit met een snuifje zout (sommigen verkiezen suiker) op tot sneeuw en plaats het ook in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade au bain marie. Hiervoor plaats je de kom met chocolade boven een pan met heet water. Op deze manier komt de warmte niet alleen vanaf de onderkant, maar ook vanaf de zijkanten. Het is ook de ideale manier om aanbranden te voorkomen.
  4. Klop het eigeel samen met de suiker op tot het mooi schuimig is en voeg dan langzaam en al kloppend de chocolade toe. Meng het eiwit er voorzichtig onder en tot slot ook de slagroom.
  5. Verdeel de chocolademousse in porties en laat hem nog 3 à 4 uur afkoelen in de koelkast.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?