Recept 45**** (9 stemmen)

Chocolademousse met kersen

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Onze dessertklassiekers

tijd
85 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een pan. Voeg 50 ml room toe.
  2. Smelt de chocolade al roerend op een zacht vuurtje tot een gladde saus ontstaat.
  3. Laat afkoelen.
  4. Klop in een kom de rest van de room stijf met 3 eetlepels suiker. Spatel de gesmolten chocolade er geleidelijk door tot alles goed gemengd is.
  5. Laat de mousse in de koelkast minstens 1 uur opstijven.
  6. Was de kersen en verwijder de pitten. Vermeng de kersen in een kom met 2 eetlepels suiker. Laat dit minstens een halfuur staan.
  7. Schep met een ijsschepper op elk bordje drie bolletjes chocolademousse en schik de kersen in het midden.
Tip

Als er geen verse kersen zijn, kun je ook een pot kersen zonder pit nemen. Of neem een pak rood fruit uit diepvries, laat dit ontdooien en meng de suiker erdoor.

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door oumoum696 op 01 februari 2016 om 15u51

gemaakt en nu proeven

Gepost door Solo op 04 februari 2016 om 11u19

En was ze lekker?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie