Chocolademousse in twee kleuren
Bereidingswijze
- Voor de donkere chocolade
- Smelt de donkere chocolade in de room in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
- Blijven omroeren of je chocolade verbrandt!
- Klop de eiwtten met suiker stijf
- Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de dooier toe, roer mooi glad
- Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de gesmolten chocolade
- Voor de witte chocolade
- Smelt de witte chocolade met de room, idem als de donkere chocolade
- Klop het eiwit en de suiker stijf tot het in pieken blijft rechtstaan
- *controle=als je de kom omdraait en het eiwit blijft in de kom is je eiwitsneeuw klaar!
- Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat 5min. rusten
- Doe de dooier bij de gesmolten chocolade en roer glad
- voeg de eiwitsneeuw luchtig met een spatel bij de gesmolten chocolade
- neem 4glaasjes en verdeel de chocolademousse.
- Zet de glaasjes minstens 1uur in de koelkast!
- TIP : De dag erna smaakt de mousse nog beter en als afwerking kan je een toefje slagroom er bovenop doen. (caloriebom maar heeeeel lekker!! )
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?