Chocolademousse in twee kleuren

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de donkere chocolade
  2. Smelt de donkere chocolade in de room in een steelpannetje op een zacht vuurtje.
  3. Blijven omroeren of je chocolade verbrandt!
  4. Klop de eiwtten met suiker stijf
  5. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de dooier toe, roer mooi glad
  6. Spatel de eiwitsneeuw luchtig onder de gesmolten chocolade
  7. Voor de witte chocolade
  8. Smelt de witte chocolade met de room, idem als de donkere chocolade
  9. Klop het eiwit en de suiker stijf tot het in pieken blijft rechtstaan
  10. *controle=als je de kom omdraait en het eiwit blijft in de kom is je eiwitsneeuw klaar!
  11. Haal de gesmolten chocolade van het vuur en laat 5min. rusten
  12. Doe de dooier bij de gesmolten chocolade en roer glad
  13. voeg de eiwitsneeuw luchtig met een spatel bij de gesmolten chocolade
  14. neem 4glaasjes en verdeel de chocolademousse.
  15. Zet de glaasjes minstens 1uur in de koelkast!
  16. TIP : De dag erna smaakt de mousse nog beter en als afwerking kan je een toefje slagroom er bovenop doen. (caloriebom maar heeeeel lekker!! )

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?