Chocoladelekkernij met kokosmilkshake

2 (2)
25 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • Solo
    110 g Solo
  • Chocoladelekkernij:
  • 0.5 glas volle melk
  • 40 g banketbakkerschocolade (cacaogehalte naar smaak)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g bloemsuiker
  • 50 g bloem
  • 70 g amandel-, kokosnoot- of hazelnootpoeder
  • 3 eieren
  • Milkshake:
  • 3 bollen kokosnootijs
  • 20 cl gekoelde volle melk
  • ananasstukjes

Bereidingswijze

  1. Snij de Solo in blokjes.
  2. Doe de melk in een pan. Zet op een zacht vuurtje en laat er de chocolade en de Solo in smelten. Haal van het vuur en voeg de vanillesuiker, de bloemsuiker en de bloem toe. Meng alles goed.
  3. Voeg het notenpoeder en de eierdooiers toe. Klop het eiwit tot schuim en voeg ook toe.
  4. Giet het deeg in een bakvorm met hoge rand of in kleine afzonderlijke vormpjes.
  5. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C.
  6. Voor de milkshake:
  7. Mix het ijs met de melk totdat je een romige mousse krijgt.
  8. Voeg enkele stukjes ananas toe voor de afwerking.
  9. Giet de milkshake in 4 kleine glazen en dien op met de chocoladelekkernij.

Tip

Je kunt de chocoladelekkernij zowel koud als warm serveren.

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door hildeDP op 31 juli 2012 om 12u44

die milkshake is zoals PinaColada. Heerlijk!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?