Recept 45**** (40 stemmen)

Chocoladekoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Koekjes bakken

tijd
160 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Rasp de chocolade fijn en bewaar de schilfers in de koelkast.
  2. Doe de zachte Solo in een kom en meng ze met de bruine suiker en de kristalsuiker. Voeg het geklutste ei, het bakpoeder en de vanillesuiker toe en klop alles goed op tot een schuimig mengsel.
  3. Meng hieronder de walnoten en de bloem en voeg daarna ook de chocoladeschilfers toe. Meng alles goed door elkaar tot een homogeen en glad deeg.
  4. Bestrooi het werkblad met wat bloem, leg daarop het deeg en snij het in vier stukken.
  5. Maak rolletjes met een diameter van 4 cm, leg ze op een schaal en dek ze af met plasticfolie. Laat 2 uur rusten in de koelkast.
  6. Snij de rolletjes deeg in schijfjes van 1,5 cm dik.
  7. Bedek een bakplaat met vetvrij papier en schik daarop de schijfjes (laat voldoende ruimte).
  8. Bak ze 15 à 20 min. in een op 180°C voorverwarmde oven.
  9. Laat ze daarna afkoelen op een taartrooster en bestrooi ze met de poedersuiker.
Tip

De rolletjes rauw deeg kunnen ingevroren worden.

Ingrediëntenvoor 12 personen

  • 120 g zachte Solo
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 50 g bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 g bloem
  • 0.25 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels fijne poedersuiker
  • 100 g fijngehakte walnoten
  • 150 g pure chocolade
  • 1 ei

Andere Solo-leden over dit recept (9)

Gepost door cynthiaclaeys op 22 mei 2018 om 22u07

heel lekker

Gepost door Solo op 29 mei 2018 om 14u25

Dag Cynthia, bedankt voor het compliment. Laat onze chocoladekoekjes smaken!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie