Recept 55***** (2 stemmen)

Chocoladegebakjes met stracciatella-ijs en passievruchten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Breek de chocoladereep in stukjes en smelt in een steelpannetje met dikke bodem of in de microgolfoven (in schaaltje ca. 2-3 minuten op 300 watt, tussentijds omroeren). Snijd met een scherp mesje de muffins in vier grotere eivormen en 12 kleine eitjes.
  2. Druk ze met de hand een beetje in een eivorm en leg de chocolade-eieren op een groot vel bakpapier. Schep de warme gesmolten chocolade erover. Laat de chocolademuffin-eieren buiten de koelkast op een droge plaats hard worden.
  3. Verkruimel de muffin-restjes fijn en rooster deze een paar minuten in een hete droge pan. Laat op een bord afkoelen.
  4. Halveer de passievruchten en haal met een lepel het vruchtvlees los. Haal de muntblaadjes los van de takjes.
  5. Verdeel vlak voor het eten het chocoladekruim over 4 grote platte borden.
  6. Leg op elk bord een lepel met passiefruit, een groot chocolade-eigebakje en wat kleine chocolade-eitjes met muntblaadjes ertussen. Schep er 2 bolletjes ijs bij. Direct serveren.
Tip

De paaseigebakjes kunnen worden vervangen door kant en klaar gekochte paaseieren en eitjes. Verkruimel dan wel een muffin en bak de kruimels.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie