Recept 45**** (38 stemmen)

Chocoladecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
85 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C (elektrische oven).
  2. Klop de Solo en de suiker in een kom met een pollepel of mixer 5-8 minuten (pollepel duurt het langst) tot de suiker is opgelost. Klop een voor een de eieren erdoor.
  3. Doe 150 g chocolade in een steelpan. Zet het pannetje in een pan met een laagje kokend water en laat de chocolade smelten (er mag geen water bij de chocolade komen!) Roer de chocolade glad en meng door het beslag. Schep de rest van de chocolade(druppels) erdoor.
  4. Zeef de bloem, een snufje zout en het bakpoeder boven de kom en schep door het beslag (zo kort mogelijk, maar wel goed mengen).
  5. Schep het beslag in de voorbereide bakvorm.
  6. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de gebakken cake 2 minuten staan. Keer de vorm dan om op een rooster en laat de cake uit de vorm glijden. Snijd de cake in plakken.
Tip

Chocolade smelten gaat eenvoudig in de magnetron: Doe de chocolade in een kom en verwarm ca. 1 1/2 minuut op ca. 700 Watt of 4-5 minuten op de ontdooistand (tussentijds omroeren).

Bak een ronde cake, besprenkel na het bakken met 100 ml espressokoffie, of koffie- of sinaasappellikeur, bedek met slagroom en bestrooi met geschaafde amandelen.

Ingrediëntenvoor 14 personen

  • 150 g Solo Vloeibaar
  • 150 g suiker
  • 200 g pure chocoladedruppels (of kleine stukjes van een reep)
  • 4 kleine eieren
  • 150 g bloem
  • 6 g bakpoeder (ca. 1 tl)
  • Extra:
  • cakevorm van 25 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)

Andere Solo-leden over dit recept (16)

Gepost door Engjelushe op 23 december 2016 om 19u41

Heel lekker!

Gepost door Solo op 27 december 2016 om 10u15

Bedankt Engjelushe voor het compliment! Smakelijke feesten! ;)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie