Recept 45**** (7 stemmen)

Chocoladecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

TAARTEN, CAKE EN ANDERE ZOETE DINGEN(1)

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. • Breek de chocolade in stukjes (of neem chocolade pastillen).
  2. • Smelt de chocolade 'au bain-marie'
  3. • Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze voorzichtig met een houten spatel door de gesmolten chocolade. Maak hier een mooi glad mengsel van
  4. • Verwarm de oven voor op 200 ° C. Bij voorkeur op warme lucht.
  5. • Klop de 6 eieren en de 200 gr suiker stevig op met een klopper. Doe dit tot u een luchtig licht-geel mengsel hebt.
  6. . Meng hieronder voorzichtig de 120 gr bloem en daarna het chocolade-boter mengsel. Maak hiervan een glad en luchtig geheel. U kan dit ook met een keukenrobot goed mengen.
  7. • Beboter een bakvorm en vul hem met het mengsel.
  8. • Bak 45 minuten op 200 ° C.
  9. • Haal de cake uit de oven en laat hem 2 uur rusten.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie