Recept 45**** (9 stemmen)

Chocoladecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Dessert

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. klassieke onder/bovenverwarming.
  2. Split de eigelen van de eiwitten.
  3. Smelt de chocolade in kleine stukjes in de microgolfoven of au bain marie.
  4. Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur of in de microgolfoven.
  5. Meng de eigelen samen met de griessuiker en de vanillesuiker tot een egaal geheel.
  6. Voeg de gesmolten boter toe en meng opnieuw tot een egaal geheel.
  7. Voeg nu de gezeefde bloem toe en meng deze goed.
  8. Wanneer je een mooi egale massa hebt kan je al mixend de chocolade toevoegen.
  9. Klop de eiwitten stijf en meng deze rustig onder het beslag om een luchtige cake te bekomen.
  10. Smeer de cakevorm in met vloeibare of gesmolten boter en breng een laagje bloem hierover aan.
  11. Giet het cake beslag in de bakvorm en zet deze in de oven.
  12. Na 45 minuten met een priem in de cake prikken. Wanneer er geen deeg meer aankleeft is de cake klaar. Indien er nog deeg aankleeft, deze handeling om de 5 minuten herhalen tot er geen deeg meer aankleeft.
  13. Wanneer de cake klaar is kan je hem eventueel afwerken met een laagje gesmolten chocolade erover te smeren of bloemsuiker erover te strooien.
  14. Laat de cake daarna afkoelen op een rooster.
  15. Eet smakelijk !

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie