Chocoladecake

Zoek je een recept voor chocoladecake? Ontdek hier de beste manier om een lekker smeuïge cake te bereiden. De perfecte traktatie!

127 (127)
85 min

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm een oven voor tot 160°.
  3. Bereiding
  4. Bestrijk een springvorm voor cake van 24 cm diameter met Solo Vloeibaar en bestrooi met bloem.
  5. Meng water, Solo, chocolade en suiker in een steelpannetje.
  6. Roer op een zacht vuurtje tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Zeef de bloem en de cacao samen en roer zachtjes onder het chocolademengsel.
  7. Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract er luchtig onder.
  8. Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm. Bak een uur of tot een priem erin geprikt er droog uitkomt. Laat afkoelen alvorens te ontvormen.
  9. Werk af met chocoladekrullen, fruit, room of bloemsuiker.

Tip

Haal je ingrediënten alvast uit de koelkast voor je aan je chocoladecake begint. Voor een goed resultaat zijn ze best op kamertemperatuur.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (44)

Gepost door sportyVeVa op 27 januari 2015 om 11u45

ik moet voor een collega haar dochter, onder ander, een chocolade cake bakken. Ik ga dit recept eens klaar maken. De klas zal kunnen smullen. Voor de verjaardag van haar dochter.

Gepost door Solo op 30 januari 2015 om 12u10

En? Was de cake een succes?

Gepost door sportyVeVa op 03 februari 2015 om 14u26

de kinderen hebben de cake volledig opgegeten. Ze was héél lekker. Dus een receptje om te onthouden :-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?