Chocoladecake met vogel decoratie

Een heerlijk chocoladetaart maken? Met deze verrukkelijke chocoladetaart van cakebeslag en zet een feestelijk kersttaart uit eigen keuken op tafel!

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Doe het cacaopoeder in een kom. Voeg 4 - 5 eetlepels heet water toe en roer tot een gladde cacaopasta.
  2. Doe 225 g Solo Patisserie in een tweede kom. Voeg de fijne kristalsuiker, de eieren, de zelfrijzende bloem en het bakpoeder aan toe. Voeg de cacaopasta toe en mix tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de springvormen en bak de cakes in 45-55 minuten gaar. De cakes zijn gaar als een ingestoken satéstokje er droog uitkomt.
  3. Doe voor de crème 175 g Solo Patisserie in een schone kom, voeg er de poedersuiker toe en roer goed. Doe een koffielepel van de crème in een schaaltje en roer er de rode kleurstof erdoor. Voeg 25 g cacaopoeder en de melk aan de rest van de crème toe. Mix tot een gladde chocoladecrème.
  4. Rol het witte rolfondant uit met een deegrol en steek 2 cirkels van ongeveer 4 cm eruit. Vorm een driehoekig vogelbekje van het oranje rolfondant. Laat de chocoladekrullen op lage stand smelten in de microgolfoven. Maak met de gesmolten chocolade oogjes op de witte ronde fondantvormpjes. Bestrijk de ijswafeltjes met de gesmolten chocolade en laat ze drogen.
  5. Strijk wat van het chocoladecrème uit over de bovenkant van de twee chocoladecakes en plaats ze op elkaar. Steek de 2 ijswafeltjes als vleugeltjes aan beide kanten in de cake. Strijk daartussenin een halve cirkel van de rode crème. Bestrijk de rest van de cake met de rest van de chocoladecrème. Werk af met het oranje fondant als vogelbekje, met daarboven het witte suikerglazuur als de ogen van het vogeltje.
  6. Geniet van je prachtige feesttaart!

Tip

Bak de cakes voor deze chocolade met vogel decoratie de dag van tevoren. Ook het chocoladeglazuur en de decoratie kun je van tevoren maken. Maak de taart de volgende ochtend af zo heb je bijna geen kerststress!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door M.K op 15 december 2016 om 17u13

zeg gerust "roodborst" laat de tje er maar af ;-)

Gepost door Solo op 16 december 2016 om 14u48

Hoi Monique! Daar heb je gelijk in ;) Er zullen veel mensen kunnen meesmullen! Veel bakplezier! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?