Chocoladecake met peer

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af !
  2. Laat boter zacht worden of zet ze even op ontdooistand
  3. in de microwave.
  4. Klop boter heel goed op samen met de suiker.
  5. Voeg stuk voor stuk de eierdooiers toe .
  6. Klop de eiwitten met een snuifje zout goed stijf in een grote kom.
  7. Vervolgens meng je voorzichtig om beurten de GEZEEFDE bloem met bakpoeder en
  8. het opgeklopt eiwit door het botermengsel.Niet meer kloppen maar omscheppen.
  9. Voeg hierbij 4 eetlepels cacaopoeder toe en schep voorzichtig om tot het één kleur heeft.
  10. Hak de chocolade in kleine stukjes en meng hem onder het deeg.
  11. Stort het beslag in een taartvorm van 28cm .Als je geen sicliconenvorm gebruikt moet je er
  12. wel aan denken je vorm in te boteren en te bebloemen.
  13. Schil de peer en verdeel ze in een waaiertje over het beslag.
  14. Bak vervolgens de cake in een voorverwarmde oven op 150° gedurende ong. 30min.
  15. Test na 25min. even met een metalen saté pin ,komt deze er heet en proper uit is je
  16. cake klaar.
  17. Laat hem eerst 30min afkoelen in de vorm alvorens je hem op een rooster legt.
  18. Is de cake afgekoeld bestrooi je hem met bloemsuiker .
  19. En Smullen Maar !!!!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door raemaekerslutg op 28 oktober 2011 om 13u42

lijkt een rare combinatie maar ik ga het toch eens proberen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?