Recept 45**** (3 stemmen)

Chocoladecake met Guinness

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
60 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C/gasstand 3.
  2. Giet de Guinness in een steelpan en voeg de margarine toe. Verwarm op een zacht vuurtje tot de margarine gesmolten is. Haal de pan van het vuur en voeg het cacaopoeder en de suiker toe. Meng de eieren, de karnemelk en de vanille en voeg het mengsel daarna toe aan de pan.
  3. Doe de bloem, de Maïzena en het bakpoeder in een grote kom. Giet er geleidelijk het mengsel uit de pan bij en klop tot je een glad beslag krijgt.
  4. Giet het cakebeslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en bak gedurende 45 minuten in de oven. Controleer even voor het einde van de baktijd of de cake al gaar is door met een brochettestokje in het midden van de cake te prikken. Kleeft er geen deeg meer aan? Dan is de cake klaar. Laat de cake even afkoelen in de bakvorm en plaats hem daarna op een taartrekje om volledig af te koelen.
  5. Om het glazuur te maken, doe je alle ingrediënten voor het glazuur samen in een kom en klop je tot je een licht en luchtig mengsel krijgt.
  6. Smeer het glazuur over de afgekoelde cake. Ter afwerking kun je nog een vleugje cacaopoeder over de cake strooien.
Tip

Wil je toch liever geen bier in je cake of wil je het recept wat kindvriendelijker maken? Vervang de Guinness dan door cola en je krijgt nog steeds een heerlijke, malse chocoladecake.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • Voor de cake:
  • 250 ml Guinness
  • 250 g Solo
  • 85 g cacaopoeder
  • 400 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 140 ml karnemelk
  • 140 g gewone bloem
  • 140 g Maïzena
  • 0.5 tl bakpoeder
  • Voor het glazuur:
  • 55 g Solo
  • 300 g poedersuiker
  • 125 g roomkaas
  • cacaopoeder voor de afwerking (optioneel)

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door EvyG op 13 augustus 2014 om 18u02

Hij komt net uit de oven maar is veel platter, wat heb ik verkeerd gedaan??

Gepost door Solo op 18 augustus 2014 om 13u51

Het kan zijn dat je te weinig bakpoeder hebt gebruikt, waardoor je cake niet mooi gerezen is Evy.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?