Chocoladebrownies

16 (16)
60 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C/gasstand 3.
  2. Doe de Solo en de chocolade in een hittebestendige kom. Plaats de kom boven een steelpan met heet water en laat rustig smelten.
  3. (Je kunt de Solo en de chocolade ook smelten in de microgolfoven, op een middelmatige kracht. Roer af en toe tot alles gesmolten is). Roer tot je een glad mengsel krijgt.
  4. Klop in een aparte kom de eieren met de suiker en de vanille tot het mengsel ietwat dikker wordt. Voeg dan het gesmolten chocolademengsel toe.
  5. Zeef de bloem, het bakpoeder, het cacaopoeder en een snuifje zout over de kom en roer onder het beslag. Voeg daarna de fijngehakte walnoten toe.
  6. Giet het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm. Bak gedurende 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het gebak afkoelen in de bakvorm en snijd de brownies daarna pas in stukken.

Tip

Niet zo’n liefhebber van noten? Je kunt de noten ook vervangen door 55 g chocoladestukjes. Of voor de kleine zoetekauwen onder ons: wat M&M’s of Smarties!

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Ayda1976 op 21 juli 2015 om 16u34

Ik heb dit recept al zeker 50x gebruikt. Zo makkelijk! Ik giet er soms caramelsaus over of doe er fudge-stukjes in. Met zelfrijdende bloem heb je een luchtigere brownie en zo leg ik er 2 met (mokka)creme au beurre tussen op elkaar,als taart.Heerlijk!!

Gepost door Solo op 23 juli 2015 om 15u55

Mmm, zo klinkt het wel heel lekker, Ayda1976. ;)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?