Chocolade soufflé maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 ml halfvolle melk
  • 50 gram suiker
  • 100 gram donkere chocolade
  • 30 gram Maizena Plus
  • 3 eieren
  • Solo Wikkel
  • 4 soufflevormpjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Laat de melk samen met de suiker koken. Wanneer de gesuikerde melk kookt, kan je de chocolade erin laten smelten. Roer goed tot de chocolade gesmolten is.
  3. Los de Maizena Plus op in een beetje koude melk en voeg toe aan de kokende chocolademelk. Laat 3 minuten koken en haal de pot van het vuur.
  4. Voeg daarna de 3 eierdooiers en het opgeklopte eiwit toe. Vet de soufflévormpjes in en giet er het deeg in.
  5. Plaats in de oven gedurende een tiental minuten tot de soufflé mooi omhoog gekomen is.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?