Ingrediënten voor 10 personen
- 150 gram boter
- 1 pak bastognekoeken
- 600 ml slagroom
- 3 eetlepels suiker
- 600 gram pure chocolade
- 30 ml amandellikeur
- cacaopoeder
- 125 gram diepvries frambozen
Bereidingswijze
- Smelt de boter en meng dit met de koekkruimels. Bedek de bodem hiermee en strijk glad met een vochtige lepel. Zet de vorm circa 15 minuten in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au-bain-marie of 3-4 minuten in de magnetron op 400 watt. Giet de lauwwarme gesmolten chocolade en de amandellikeur al kloppend bij de slagroom.
- Giet het chocolademengsel op de koekbodem en laat 6-8 uur in de koelkast opstijven.
- Zeef de cacao boven de taart en garneer met frambozen.
Tip
Gebruik bv. koffielikeur Voeg 2 zakjes slagroomversteviger toe.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?