chocolade spons roulade

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. smelt de chocolade
  2. splits de eieren
  3. klop het eiwit 1 à 2 minuten tot pieken
  4. klop het eigeel met de suiker tot het dik en romig is 2à3 minuten
  5. doe de gesmolten (gekoelde) chocolade bij het eigeel/suikermengsel en meng het eronder
  6. vouw het eiwit onder het mengsel eerst 1à2 scheppen daarna de rest
  7. cacaopoeder gezeefd toevoegen en erdoor vouwen
  8. bakpapier in de bakplaat leggen
  9. en het deeg erover uitstrijken en gelijk trekken
  10. DIRECT BAKKEN
  11. in een voorverwarmde oven van 160°c
  12. gedurende 20à25 minuten
  13. als de spons klaar is laat deze afkoelen
  14. klop intussen de room tot slagroom
  15. neem een nieuw vel bakpapier en strooi hierover de bloemsuiker
  16. draai de spons hierop om de bloemsuiker zorgt ervoor dat deze niet aan het vel bakpapier kleeft
  17. trek het andere vel eraf
  18. smeer de opgeklopte room over de ganse spons uit
  19. snij op 1.5 cm van de rand de spons en vouw van je weg dit zal breken maar is niet erg dit is je start om te rollen
  20. begin met rollen en en duw aan maak gebuik van je vel bakpapier daardoor kan je hem goed oprollen
  21. eindig op een schotel
  22. snij de randen mooi af
  23. en bestrooi eventueel met poedersuiker of cacao ter versiering
  24. eet smakelijk

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?