Recept 55***** (1 stem)

Chocolade-speculoos appel met ijs

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200° C en boen de appels schoon.
  2. Verwijder met een appelboor het klokhuis, schil de appels en snij horizontaal middendoor. Schik de appels in een ovenschotel. Verkruimel de speculoos en vul de ruimte waar het klokhuis zat met speculoos. Leg bovenaan een klein klontje boter op de speculoos.
  3. Giet een bodempje water in de ovenschotel.
  4. Zet de ovenschotel zo'n 15à20 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven op een rooster. Prik eens in de appel om te kijken of hij zacht is. Indien niet, laat wat langer in de oven. Als de appels gaar zijn, verdeel de chocolade bovenop de appels en laat nog enkele minuten in de oven tot de chocolade smelt.
  5. Schik een halve appel naast een bolletje ijs en dien op.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door mieke decuyper op 15 december 2013 om 12u53

Supermakkelijk en zoooooooooo lekker. Bovendien niet zo zwaar na een uitgebreide maaltijd!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie