Recept 05 (0 stemmen)

chocolade-rol

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 6 eieren, 90 gr suiker, 90 gr bloemsuiker, 50 gr boter, 110 gr bloem, 40 gr maïzena,
  3. 1 koffielepel bakpoeder, 2 eetlepels cacaopoeder
  4. Vanilleboterroom – mokkaboterroom of pralinéboterroom of slagroom
  5. 3 lepels sinaasappellikeur, kerstversiering
  6. Bereidingswijze:
  7. Rolbiscuit:
  8. Warm de oven voor op 180°C.
  9. Klop de eiwitten stijf.
  10. Voeg suiker bij de opgeklopte eiwitten en klop verder luchtig op.
  11. Roer kor, op lage stand dooiers en gesmolten boter (zo koud mogelijk) onder (of spatelen).
  12. Roer daarna kort en op lage stand bloem, aardappelbloem, cacaopoeder en bakpoeder onder.
  13. Breng op de bakplaat hier en daar een beetje boter als kleefmiddel voor het bakpapier. Beboter je bakvel eerst en verdeel het deeg hierover.
  14. Bak 12 minuten op 180°C (na 9 minuten al gaan kijken, het kan snel gaan).
  15. Leg een vochtige handdoek op het werkvlak, daarop een vel bakpapier.
  16. Haal het gebak uit oven en keer het hierop om.
  17. Verwijder het papier dat aan het gebak kleeft.
  18. Rol het gebak op met papier en keukenhanddoek. Laat opgerold afkoelen, met confituur ofzo, mag dit al direct ertussen.
  19. Afwerking: (met ongeveer 1/3 vanilleboterroom en 2/3 mokkaboterroom)
  20. Ontrol de biscuit en besprenkel met sinaasappellikeur.
  21. Besmeer met vanille-boterroom.
  22. Rol terug op.
  23. Maskeer de hele boomstam met een dun laagje mokka- of pralinéboterroom (dikke gekartelde spuitmond. Geef er met behulp van een vork een schorsachtig uitzicht aan).
  24. Zet de boomstronk in de koelkast om op te stijven.
  25. Versier met decoratie
  26. Vanille-boterroom:
  27. 250 gr boter, 150 gr griessuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 ½ dl melk, 50 gr vanillepoeder.
  28. Bereid een dikke vanillepudding met melk, vanillebloem, suiker, vanillesuiker.
  29. Roer de boter romig wit en voeg bij de lauwe room. Klop lang door.
  30. Mokkaboterroom:
  31. Los 1 lepel oploskoffie op in 2 lepels kokend water. Roer goed glad en meng onder 2/3 van de boterroom.
  32. Pralinéboterroom:
  33. Meng 50 gr praliné onder 2/3 van de boterroom.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie