Recept 55***** (2 stemmen)

Chocolade-plattekaasmuffins

Dit is een recept van

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Laat de margarine smelten zonder dat het bruin wordt in de magnetron of in een steelpan.
  2. Zeef de bloem met de maïzena, het bakpoeder en ½ theelepel zout boven een kom. Roer snel de suiker, de eieren, de platte kaas en de boter erdoor. Voeg de chocolade toe. Niet te lang roeren.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet ze op een bakplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  4. Serveer de muffins warm of afgekoeld.
Tip

Vervang de chocolade door rozijnen, 1 in stukjes gesneden appel of 50 g geschaafde amandelen.

Ingrediëntenvoor 12 personen

  • 75 g margarine
  • 200 g bloem
  • 50 g Maïzena Plus
  • 1.5 zakje (à 16 g) bakpoeder
  • 125 g suiker
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels platte kaas
  • 100 g chocoladestukjes/druppels
  • Extra:
  • 12 -14 papieren vormpjes

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 26 april 2013 om 16u50

Fijn om te horen dat het bij iedereen in de smaak is gevallen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie