chocolade (nutella) cupcakes

Ingrediënten voor 6 personen

  • 200 gram zachte boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 320 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 4 stuks eieren
  • 300 gram roomkaas (type Philadelphia)
  • 300 à 400 gram hazelnootpasta (Nutella)

Bereidingswijze

  1. Recept voor 15 à 18 cupcakes :
  2. - verwarm de oven voor op 180°C.
  3. - klop de boter en de suiker met behulp van een mixer. Voeg de gezeefde bloem en cacao toe. Klop tot een glad mengsel.
  4. - voeg de eieren één voor één toe, klop grondig na ieder ei.
  5. - verdeel het beslag over de cupcake vormpjes, zorg dat ze voor 2/3 gevuld zijn.
  6. - Bak 15 min op 180°C.
  7. - Laat gedurende 5 à 10 min afkoelen.
  8. TOPPING:
  9. - klop de roomkaas samen met de chocolade hazelnootpasta tot een glad mengsel (voeg hazelnootpasta toe naargelang eigen smaak) klop tot een glad mengsel.
  10. - Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te decoreren. Verspreid de topping gelijkmatig over de cupcakes
  11. ( TIP : werk eventueel af met chocoladekrullen,..)

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?