Recept 35*** (3 stemmen)

Chocolade Moelleux

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. - Meng 2 volledige eieren en de dooiers van de 2 overgebleven eieren met de suiker. Zeef de bloem in de kom en klop alles goed los tot een homogene massa. Smelt de chocolade samen met de boter en voeg toe aan het mengsel.
  2. - Giet alles in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast.
  3. - Verwarm de oven voor op 210°c. Hou de bakplaat apart.
  4. - Wrijf de binnenzijde van de serveerringen in met een beetje boter en strooi er bloem over. Zo blijven de gebakjes niet plakken aan de serveerrringen.
  5. - Plaats de ringen op de bakplaat, op een vel bakpapier.
  6. - Spuit het beslag in de ringen, 2/3 vol.
  7. - Bak de moelleux 7,5-8 min in de oven op 210°C. De baktijd hangt van je oven af.
  8. - Maak de gebakjes voorzichtig los door langs de rand met een scherp mesje te snijden.
  9. - Dresseer op een dessertbordje, eventueel met een bolletje ijs, rood fruit of chocolademousse.
  10. En nu genieten maar!

Andere Solo-leden over dit recept (6)

Gepost door Poppemie01 op 07 april 2015 om 10u05

Simpel maar er staat niet hoeveel boter?

Gepost door Sven71 op 28 oktober 2015 om 14u24

De boter is enkel om de serveerringen in te vetten.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie