Ingrediënten voor 8 personen
- 200 gram bittere chocolade
- 200 gram Solo Bakken & Braden
- 200 gram griessuiker
- 4 eieren
- 1 eetlepel Grand Marnier
- chocoladeschilfers
- een beetje bloemsuiker
- rode vruchtensausje
- crème anglaise
Bereidingswijze
- Dit recept heeft enkel een bain-marie nodig, er wordt verder niet gebakken! Een dag op voorhand klaarmaken!
- Bekleed een bakblik zoals voor cake met vershoudfolie.
- Smelt de chocolade in de bain-marie.
- Voeg stukje voor stukje de solo bakken & braden toe, telkens roeren tot het helemaal gesmolten en opgenomen is.
- Scheid de eierdooiers van het eiwit en houd het eiwit apart. Neem intussen de bain-marie van het vuur.
- Meng één voor één de eierdooiers onder het chocolademengsel tot ze helemaal opgenomen zijn.
- Voeg de griessuiker toe en meng.
- Klop het eiwit op tot pieken.
- Voeg de Grand Marnier toe aan het chocolademengsel en meng goed.
- Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel zodat het luchtig wordt.
- Giet de hele massa in het bakblik en plaats in de koelkast gedurende een nachtje.
- De volgende dag het bakblik omkeren op een schotel en de folie verwijderen. De taart versieren met wat bloemsuiker en chocoladeschilfers.
- Snjiden zoals cake en opdienen met een sausje van rode vruchten en crème anglaise.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?