x
Altijd weten wat je gaat eten?
chocolade marquise
200 gram bittere chocolade
200 gram Solo Bakken & Braden
200 gram griessuiker
4 eieren
1 eetlepel Grand Marnier
chocoladeschilfers
een beetje bloemsuiker
rode vruchtensausje
crème anglaise
Bereidingswijze
Dit recept heeft enkel een bain-marie nodig, er wordt verder niet gebakken! Een dag op voorhand klaarmaken! Bekleed een bakblik zoals voor cake met vershoudfolie. Smelt de chocolade in de bain-marie. Voeg stukje voor stukje de solo bakken & braden toe, telkens roeren tot het helemaal gesmolten en opgenomen is. Scheid de eierdooiers van het eiwit en houd het eiwit apart. Neem intussen de bain-marie van het vuur. Meng één voor één de eierdooiers onder het chocolademengsel tot ze helemaal opgenomen zijn. Voeg de griessuiker toe en meng. Klop het eiwit op tot pieken. Voeg de Grand Marnier toe aan het chocolademengsel en meng goed. Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel zodat het luchtig wordt. Giet de hele massa in het bakblik en plaats in de koelkast gedurende een nachtje. De volgende dag het bakblik omkeren op een schotel en de folie verwijderen. De taart versieren met wat bloemsuiker en chocoladeschilfers. Snjiden zoals cake en opdienen met een sausje van rode vruchten en crème anglaise.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?