Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

 1. Giet de poedersuiker, het amandelpoeder en het cacaopoeder in een keukenmachine en meng ze om een heel fijn poeder te krijgen. Zeef ze fijn in een kom en voeg dan de 2 niet-opgeklopte eiwitten toe.
 2. Giet de 2 andere eiwitten in een roestvrij stalen kom. Voeg 20 g kristalsuiker toe, klop ze in een elektrische klopper stijf tegen lage snelheid stijf.
 3. Giet terwijl het water en 150 g kristalsuikerbin een pan. Draai voorzichtig met de pan om de ingrediënten te mengen en verwarm totdat u een stroop krijgt. Verwijder de pan van het vuur zodra je een stroop hebt verkregen.
 4. Giet zodra de stroop klaar is een scheutje op de merengue en blijf terwijl kloppen. Giet de stroop langs de rand, voldoende ver van de klopper om spatten te vermijden. Blijf tegen matige snelheid kloppen totdat het mengsel volledig is afgekoeld.
 5. De merengue moet stevig, maar romig zijn. Hij is klaar wanneer hij tijdens het kloppen in pieken omhoog krult.
 6. Het amandelmengsel en de merengue mengen.
 7. Voeg de merenguebtoe aan het gezeefde poedermengsel en de niet-opgeklopte eiwitten: voeg een kwart van de merengue toe en meng dan voorzichtig met een siliconen spatel (pannenlikker).
 8. U moet van het midden naar de buitenkant van het mengsel werken. Duw tegen de spatel om de inhoud op de bodem van de kom los te krijgen en de massa tegelijkertijd omhoog te halen terwijl u de kom een kwartslag draait. Voeg de rest van de merengue kwart per kwart toe en herhaal dit proces totdat het mengsel goed gemengd is.
 9. Verwarm de oven op 135°C.
 10. Giet het deeg in een spuitzak en spuit in elke uitsparing van een macaronvorm een bolletje met het formaat van een euromunt.
 11. Laat minimum een kwartier tot een halfuur bij kamertemperatuur 'uitharden': De schelpen mogen gebakken worden al ze niet meer aan u vingers blijven kleven.
 12. Bak ze een kwartier in een voorverwarmde oven.
 13. Ondertussen maken we een chocolade vulling:
 14. Giet de room in een pan en breng ze aan de kook. als ze eenmaal kookt neem je ze af het vuur en voeg je de chocolade toe. Laat afkoelen.
 15. Als de macarons klaar zijn neem je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
 16. Eenmaal afgekoeld doe je de chocolade vulling in een spuitzak en spuit je een royale laag chocolade op de niet-bolle kant van een schelp en leg je er een andere schelp op. Laat de chocolade stijfworden.
 17. En smullen maar.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Monique_14 op 11 mei 2013 om 01u32

Macarons héél moeilijk zelf te maken, véél gemakkelijker ze kant en klaar te kopen, hier in France zijn ze spotgoodkoop!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?