Recept 35*** (5 stemmen)

Chocolade-koffiecake

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
65 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Smelt de Solo en voeg toe aan het mengsel. Meng er vervolgens de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder doorheen. Voeg ook de koffie en de noten toe (de noten als allerlaatste).
  3. Giet het beslag in een lange bakvorm of in een broodvorm (ingevet en besprenkeld met paneermeel) en bak gedurende 45 minuten.
  4. Laat de cake afkoelen. Bedek met gesmolten chocolade en werk af met poedersuiker.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Isabelle Borgonjon op 15 oktober 2016 om 16u31

Cake viel bij snijden in brokken uiteen. Koffie bijna niet proefbaar. Niet zo enthousiast...

Gepost door Solo op 19 oktober 2016 om 10u04

Hey Isabelle, dat is jammer om te horen. Heb je het recept in elke stap gevolgd? We bekijken het recept nog eens grondig… Laat je koffiepauze in tussentijd niet zonder lekkers voorbijgaan en smul van een van deze recepten: https://www.solo.be/nl/user/solo/recepten/voor-bij-de-koffie/#nav Groetjes, Solo

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie