Recept 55***** (1 stem)

Chocolade-koekjestaart

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. VOORBEREIDING
  2. - Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
  3. - Klop de room en de suiker stijf.
  4. - Klop de eiwitten stijf.
  5. BEREIDING (2O min + 3 u rust)
  6. - Plet de zandkoekjes en meng er de zachte boter door.
  7. - Doe in een springkom (doorsnede 24 cm) en druk goed aan. Zet een uurtje in de koelkast.
  8. - Maak ondertussen het chocoladebeslag : laat de choclade smelten, samen met de hete koffie, au bain marie (zet de pan in een grotere pan met heet water) en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe.
  9. - Laat afkoelen.
  10. - Voeg de koffielikeur toe. Spatel er voorzichtig de room en het opgeklopte eiwit onder.
  11. - Giet het beslag over de koek (in een springvorm) en laat minstens 2 à 3 u in de koelkast verder opstijven.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door *Shari op 15 oktober 2009 om 13u16

sorry, twas 3 u in de frigo.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?