Recept 05 (0 stemmen)

chocolade kerststronk

Dit is een recept van

tijd
110 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden warme lucht. Splits de eieren en doe het eigeel in de mengkom en het eiwit in een apparte kom. Mix dan de suiker met de eierdooiers. Tot een licht en romig geheel.
  2. Voeg de zachte boter toe en de bloem maar al zefend en het bakpoeder en 1 eetlepel lauw water. En dan mixen tot een mooi deeg.
  3. klop het eiwit met een snuifje zout tot het stevig is. Schep het eiwit stuk per stuk door het eierdooier met een pannenlikker. Giet het beslag in een bakplaat met een opstaande rand en bakpapier. Tip als het bakpapier los komt doe er dan een beetje deeg onder zo blijft het plakken. Doe het bakplaat in de oven 12 minuten.
  4. Zas ondertussen zat af . Na 12 ;inuten haal je het er uit en laat je het 3 minuten uit de oven rusten. Rol dan met het bakpapier op.
  5. Nu maak je het chocolade glazuur. Smelt de chocolade au bain marie. Mix de boter best. Voeg geleidelijk poedersuiker toe die eerst gezeeft is .En mix het dan elke keer als je poedersuiker toevoegd. Voeg de gesmolten chocolade toe en mix het dan. Rol de cake uit en s;eer het glazuur erop op maar let op op het uiteinde laat je een klein randje over zodat het er niet uitkomt.
  6. Rol de cake dan zeer op en smeer de rest vanhet glazuur op de rol . Het hoeft niet glad te zijn een echte sronk is ook niet glad. Versier het dan met de frambozen en\of ook cacao poeder of poedersuiker dan lijkt het op sneeuw.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie